Divoký losos so zemiakovým šalátom

Divoký losos so zemiakovým šalátom

Prípravou čerstvých rýb prispejeme k ozdraveniu nášho tráviaceho traktu a prospeje to nášmu organizmu vôbec. Zdravou alternatívou je aj príprava mrazených rýb, najmä ak sa rozhodneme pre prípravu divokého lososa. Ako si ho zadovážime? To je prvá otázka Beáty Repíkovej na ktorú nám odpovie Michaela Makovínyová, s ktorou tento týždeň varíme.

Divoký losos so zemiakovým šalátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 800g Pacifického divého lososa
  • 500g malých šalátových zemiakov
  • 2 PL šťavy z citrónu
  • 1 červená cibuľa
  • 4 PL hrubozrnnej horčice
  • Morská soľ
  • 3 PL medu
  • mleté čierne korenie
  • 40 g rukoly
  • olivový olej


Príprava:
 
Zemiaky udusíme vcelku a v šupke vo vodnej pare a necháme vychladnúť. Červenú cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dáme ju do misky, pridáme citrónovú šťavu, med a poriadne premiešame rukami. Osolíme, okoreníme a vmiešame horčicu. Zemiaky si nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich k cibuli. Premiešame, prikryjeme a necháme pri izbovej teplote odpočinúť. Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Panvicu s kvapkou olivového oleja rozohrejeme a kožou nadol opečieme lososa. Potom preložíme do rúry a pečieme pri 190°C približne 12 minút. Pred podávaním ozdobíme šalát rukolou a podávame s pečeným lososom.

V nedeľu podávame karfilovo - hráškové batôžky.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame