Dnes si pripravíme cestoviny z červenej šošovice. Strukovinové cestoviny sú prirodzene bezgluténová potravina, ktorá je ľahko stráviteľná. Na rozdiel od obilninových cestovín obsahujú vysoký podiel bielkovín s nízkym obsahom sacharidov, vďaka čomu sú dobrou voľbou pri diétach. My práve tento týždeň varíme pre tých ktorí majú rôzne intolerancie. Preto je s Beátou Repíkovou v našom kulináriu - Michaela Makovínyová – absolventka Strednej odbornej školy gastronómie a služieb. Prečo pripravujeme zdravú alternatívu cestovín aj s domácim bazalkovým pestom?
Cestoviny s bazalkovým pestom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Na pesto:
- ½ šálky čerstvá bazalka
- ½ šálky špenátu
- 3 strúčiky cesnak
- šťava z jedného citróna
- ½ ČL morská soľ
- 2 PL vody
- ½ šálky tekvicových semiačok
- ½ ČL cesnakového prášku
- 150 g cestovín z červenej šošovice
- 100 g hrášku
- 5-6 cherry paradajok
- 2-3 PL paradajkového pretlaku, nie z konzervy a bez prísad
- 2 ČL bazalkového pesta
- rukola
- olivový olej
- 1 malá cibuľka
- 2 strúčiky cesnaku
- bazalka a oregano
- morská soľ a čierne korenie
Príprava:
Na prípravu pesta si všetky ingrediencie vložíme do procesora a mixujeme do hladka
Najskôr si podľa návodu uvaríme cestoviny. Na olivovom oleji si osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mrazený hrášok a necháme rozmraziť. Pridáme na kúsky nakrájané cherry paradajky a pretlak a necháme pár minút dusiť. Dochutíme bazalkovým pestom, korením a soľou, pridáme rukolu a poriadne premiešame, aby sa všetky chute spojili. Nakoniec pridáme cestoviny, opäť premiešame a podávame.
Zajtra bude v ponuke divoký losos so zemiakovým šalátom.