Cestoviny s bazalkovým pestom

Cestoviny s bazalkovým pestom

Dnes si pripravíme cestoviny z červenej šošovice. Strukovinové cestoviny sú prirodzene bezgluténová potravina, ktorá je ľahko stráviteľná. Na rozdiel od obilninových cestovín obsahujú vysoký podiel bielkovín s nízkym obsahom sacharidov, vďaka čomu sú dobrou voľbou pri diétach. My práve tento týždeň varíme pre tých ktorí majú rôzne intolerancie. Preto je s Beátou Repíkovou v našom kulináriu - Michaela Makovínyová – absolventka Strednej odbornej školy gastronómie a služieb. Prečo pripravujeme zdravú alternatívu cestovín aj s domácim bazalkovým pestom?

Cestoviny s bazalkovým pestom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

Na pesto:

  • ½ šálky čerstvá bazalka
  • ½ šálky špenátu
  • 3 strúčiky cesnak
  • šťava z jedného citróna
  • ½ ČL morská soľ
  • 2 PL vody
  • ½ šálky tekvicových semiačok
  • ½ ČL cesnakového prášku



  • 150 g cestovín z červenej šošovice
  • 100 g hrášku
  • 5-6 cherry paradajok
  • 2-3 PL paradajkového pretlaku, nie z konzervy a bez prísad
  • 2 ČL bazalkového pesta
  • rukola
  • olivový olej
  • 1 malá cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bazalka a oregano
  • morská soľ a čierne korenie


Príprava:

Na prípravu pesta si všetky ingrediencie vložíme do procesora a mixujeme do hladka
Najskôr si podľa návodu uvaríme cestoviny. Na olivovom oleji si osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mrazený hrášok a necháme rozmraziť. Pridáme na kúsky nakrájané cherry paradajky a pretlak a necháme pár minút dusiť. Dochutíme bazalkovým pestom, korením a soľou, pridáme rukolu a poriadne premiešame, aby sa všetky chute spojili. Nakoniec pridáme cestoviny, opäť premiešame a podávame.

Zajtra bude v ponuke divoký losos so zemiakovým šalátom.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame