Rizoto s medvedím cesnakom

Rizoto s medvedím cesnakom

Ľahké a delikátne rizoto vykúzlime aj bez mäsa. Pre skvelý gurmánsky zážitok nám postačia ryža, bylinky a zelenina. My si teraz pripravíme rizoto ktoré ulahodí ľuďom, ktorí majú rôzne stravovacie ťažkosti a vyhýbajú sa mnohým potravinám. V našej rozhlasovej kuchyni je Beáta Repíková s Michaelou Makovínyovou a hneď na úvod nám pripomenú aké suroviny nám nesmú chýbať a čo nakúpime ak si chceme pripraviť bylinkovo zeleninové rizoto.

Rizoto s medvedím cesnakom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1 šálka hnedej ryže v BIO kvalite
  • 1 väčší zväzok cesnaku ak máme tak aj  medvedieho cesnaku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka zeleného hrášku
  • 2 cibule
  • plátok zázvoru
  • soľ, čierne korenie
  • mletá rasca
  • kurkuma
  • olivový olej


             
Postup:

Ryžu si uvaríme podľa návodu na obale. Na olivovom oleji speníme všetky koreniny a následne pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Osolíme a krátko restujeme. K cibuľke pridáme hrášok a krátko podusíme. K zmäknutému hrášku pridáme uvarenú ryžu, zľahka premiešame ale už nevaríme. Na záver do rizota primiešame na jemno nakrájaný cesnak ak máme tak aj medvedí cesnak. Zajtra sa môžete tešiť na  cestoviny s červenej šošovice a s  bazalkovým pestom.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame