Tento týždeň varíme zdravo, bez lepku, bez cukru, bez živočíšneho mlieka ba aj bez vaječného bielka. Beáta Repíková navštívila Michaelu Makovínyovú, absolventku Strednej odbornej školy gastronómie a služieb, ktorá sa vyliečila z mnohých intolerancií jedlom, ktoré si pripravuje podľa vlastných receptúr. Dnes sa s nami podelí o recept na kokosovo karfiolové kari.
Kokosové kari Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1 karfiol
- 2 strúčiky cesnaku posekaného na drobno
- 1 stredne veľká nakrájaná cibuľa
- 1 PL mletej kurkumy
- 1 PL mletej rasce
- 1 PL mletého koriandra
- 1 PL cibule v prášku
- 1 batát, ošúpaný a nakrájaný na
- centimetrové kocky
- 2 zelerové stonky, nasekaný na malé kúsky
- 1 šálka jarnej cibuľky
- 1 šálka vody
- 1 ČL morskej soli
- 400 ml kokosového mlieka – nie z konzervy a bez prísad!
- 1 avokádo, nakrájané na plátky
Postup:
V pare si udusíme karfiol rozdelený na menšie ružičky, po udusení odložíme bokom. Vo väčšej panvici, na strednom plameni, si na vode osmažíme cesnak, pridáme cibuľu. Panvicu si potom zakryjeme a necháme dusiť, pokiaľ cibuľa nebude sklovitá. Následne vmiešame kurkumu, rascu, koriander a cibuľový prášok, pridáme nakrájaný batát, zeler jarnú cibuľku, vodu a soľ. Zeleninu varíme pokiaľ nie sú batáty mäkké. Pridáme udusený karfiol a kokosové mlieko a ďalej dusíme, aby sa chute krásne spolu spojili. Podávajte s BIO hnedou ryžou a plátkami avokáda.
Zajtra vám pripravíme lasagne z cukety.