Kokosové kari

Kokosové kari

Tento týždeň varíme zdravo, bez lepku, bez cukru, bez živočíšneho mlieka ba aj bez vaječného bielka. Beáta Repíková navštívila Michaelu Makovínyovú, absolventku Strednej odbornej školy gastronómie a služieb, ktorá sa vyliečila z mnohých intolerancií jedlom, ktoré si  pripravuje podľa vlastných receptúr. Dnes sa s nami podelí o recept  na kokosovo karfiolové kari.

Kokosové kari Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1 karfiol
  • 2 strúčiky cesnaku posekaného na drobno
  • 1 stredne veľká nakrájaná cibuľa
  • 1 PL mletej kurkumy
  • 1 PL mletej rasce
  • 1 PL mletého koriandra
  • 1 PL cibule v prášku
  • 1 batát, ošúpaný a nakrájaný na
  • centimetrové kocky
  • 2 zelerové stonky, nasekaný na malé kúsky
  • 1 šálka jarnej cibuľky
  • 1 šálka vody
  • 1 ČL morskej soli
  • 400 ml kokosového mlieka – nie z konzervy a bez prísad!
  • 1 avokádo, nakrájané na plátky


Postup:

V pare si udusíme karfiol rozdelený na menšie ružičky, po udusení odložíme bokom. Vo väčšej panvici, na strednom plameni, si na vode osmažíme cesnak, pridáme cibuľu. Panvicu si potom zakryjeme a necháme dusiť, pokiaľ cibuľa nebude sklovitá. Následne vmiešame kurkumu, rascu, koriander a cibuľový prášok, pridáme nakrájaný batát, zeler jarnú cibuľku, vodu a soľ. Zeleninu varíme pokiaľ nie sú batáty mäkké. Pridáme udusený karfiol a kokosové mlieko a ďalej dusíme, aby sa chute krásne spolu spojili. Podávajte s BIO hnedou ryžou a plátkami avokáda.


Zajtra vám pripravíme lasagne z cukety.


Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame