Máte chuť na niečo sladké? Ak áno, vypočujte si recept na jednoduchý marhuľový koláč. Bratislavčanka Silvia Gažová Miroslavovi Würflovi najprv vymenovala suroviny, ktoré budeme potrebovať na jeho prípravu.
Marhuľový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- štyri vajíčka
- 25 dkg práškového cukru
- olej
- 25 dkg polohrubej múky
- jeden balíček prášku do pečiva
- zavárané marhule
- kryštálový cukor
- zlatý klas
- kúsok masla na vymastenie plechu
- jednu šľahačku
Postup:
Urobíme si piškótové cesto:
Štyri žĺtky zmiešame s 25 dkg práškovým cukrom, pridáme deci oleja, deci vlažnej vody, 25 dkg polohrubej múky, jeden balíček prášku do pečiva a sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu za približne 25 minút, podľa našej rúry, tak aby bolo upečené - vyskúšame špáradlom. Po vychladnutí poukladáme na vrch polovičky zaváraných marhúľ. Šťavu z marhúľ dolejeme vodou do litra, pridáme 20 dkg kryštálového cukru a dva zlaté klasy. Uvaríme, necháme zovrieť a vylejeme rovnomerne na koláč. Necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame na kocky, každý kúsok ozdobíme šľahačkou a podávame.