Špenátové cestoviny s kuracím mäsom

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom

Tento týždeň varíme podľa receptov Silvie Gažovej z Bratislavy. Hoci ako manažérka cestovného ruchu sleduje aj nové trendy v gastronómii, v kuchyni ostáva verná skôr tradičným jedlám. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl.

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • cestoviny podľa vášho výberu
  • dve hrste listov z mladého špenátu
  • kuracie prsia – štyri kusy
  • jednu väčšiu cibuľu
  • kurkumu
  • orientálne korenie
  • rajčiny
  • papriky
  • oravskú slaninu
  • šampiňóny
  • šľahačku
  • oregano
  • tvrdý syr
  • petržlenovú vňať
  • soľ



Postup:

Najskôr si v slanej vode uvaríme cestoviny. Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky, opečieme ho na cibuľke. Pridáme kurkumu, orientálne korenie, rajčiny, papriky na menšie kúsky, oravskú slaninu, šampiňóny. Môžeme podliať trochou vody, aj šľahačky. Pred koncom pridáme dve plné hrste listov z mladého špenátu a oregano. Nastrúhame tvrdý syr, zmiešame s petržlenovou vňaťou, posypeme cestoviny a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zajtra si pripravíme segedínsky guláš. 

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame