Viete, prečo by sme mali jesť ryby? Sú vhodné nielen pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a diétne, ale rybacie špeciality obsahujú ušľachtilé bielkoviny, minerálne soli, vitamíny, aj omega-3 mastné kyseliny. V niektorých domácnostiach ale neplatí tvrdenie, že konzumujeme príliš málo rýb a morských plodov. Patrí k nim aj rodina Silvie Gažovej z Bratislavy. Miroslavovi Würflovi povedala, že u nich sa ryby na stole objavujú pravidelne. Preto recept pani Gažovej s rybacím mäsom nechýba ani v dnešnej ponuke.
Morská šťuka s fazuľovo-kukuričným šalátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- filety z morskej šťuky
- konzervu červenej fazule
- jednu stredne veľkú cibuľu
- vajíčko
- strúhanku
- tatarskú omáčku
- kyslú smotanu
- konzervu kukurice
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Najprv si filety z morskej šťuky nasolíme. Obalíme v trojobale a vypražíme.Kým nám ryba bude chladnúť, pripravíme si šalát: konzervu červenej fazule precedíme cez sitko, prepláchneme vodou a dáme do misy. Pridáme kukuricu z konzervy, dve polievkové lyžice tatarskej omáčky, jednu polievkovú lyžicu kyslej smotany, nadrobno nakrájanú cibuľku - tú tiež prepláchneme vodou, bude jemnejšia a v šaláte nebude príliš výrazná - zmes osolíme, okoreníme a po niekoľkých minútach môžeme spolu s rybou servírovať. Dobrú chuť !
Zajtra si pripravíme cestoviny s kuracím mäsom.