Morská šťuka s fazuľovo-kukuričným šalátom

Morská šťuka s fazuľovo-kukuričným šalátom

Viete, prečo by sme mali jesť ryby? Sú vhodné nielen pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a diétne, ale rybacie špeciality obsahujú ušľachtilé bielkoviny, minerálne soli, vitamíny, aj omega-3 mastné kyseliny. V niektorých domácnostiach ale neplatí tvrdenie, že konzumujeme príliš málo rýb a morských plodov. Patrí k nim aj rodina Silvie Gažovej z Bratislavy. Miroslavovi Würflovi povedala, že u nich sa ryby na stole objavujú pravidelne. Preto recept pani Gažovej s rybacím mäsom nechýba ani v dnešnej ponuke.

Morská šťuka s fazuľovo-kukuričným šalátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • filety z morskej šťuky
  • konzervu červenej fazule
  • jednu stredne veľkú cibuľu
  • vajíčko
  • strúhanku 
  • tatarskú omáčku
  • kyslú smotanu
  • konzervu kukurice 
  • mleté čierne korenie
  • soľ



Postup:

Najprv si filety z morskej šťuky nasolíme. Obalíme v trojobale a vypražíme.Kým nám ryba bude chladnúť, pripravíme si šalát: konzervu červenej fazule precedíme cez sitko, prepláchneme vodou a dáme do misy. Pridáme kukuricu z konzervy, dve polievkové lyžice tatarskej omáčky, jednu polievkovú lyžicu kyslej smotany, nadrobno nakrájanú cibuľku - tú  tiež prepláchneme vodou, bude jemnejšia a v šaláte nebude príliš výrazná - zmes osolíme, okoreníme a po niekoľkých minútach môžeme spolu s rybou servírovať.  Dobrú chuť !


Zajtra si pripravíme cestoviny s kuracím mäsom.  

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame