Tento týždeň vám šesť receptov ponúkne manažérka bratislavskej cestovnej kancelárie Silvia Gažová. V kuchyni občas skúša aj netradičné lahôdky, ale väčšinou varí osvedčené a tradičné jedlá. Patrí k nim aj dnešný pokrm, ktorého základom je šťavnaté bravčové mäso. Na podrobnosti bol zvedavý Miroslav Würfl a Silvie Gažovej sa spýtal na názov receptu.
Jurské mäso so zemiakmi v šupke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- bravčové mäso, najlepšie kilo pliecka
- cibuľu
- zemiaky v šupke
- rascu
- bravčovú masť
- mleté čierne korenie
- trochu soli
Postup:
Najprv si pliecko umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, posypeme čiernym korením a rascou. Potom si v panvici na masti do zlatista orestujeme cibuľu a pridáme k nej mäso. Dusíme ho tak dlho, až je úplne mäkké a rozpadáva sa. Medzitým si uvaríme zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich nakrájame na plátky, osolíme a na masle opekáme na panvičke. Mäso môžeme podávať aj s čerstvým zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme morskú šťuku s fazuľovo kukuricovým šalátom.