Jurské mäso so zemiakmi v šupke

Jurské mäso so zemiakmi v šupke

Tento týždeň vám šesť receptov ponúkne manažérka bratislavskej cestovnej kancelárie Silvia Gažová. V kuchyni občas skúša aj netradičné lahôdky, ale väčšinou varí osvedčené a tradičné jedlá. Patrí k nim aj dnešný pokrm, ktorého základom je šťavnaté bravčové mäso. Na podrobnosti bol zvedavý Miroslav Würfl a Silvie Gažovej sa spýtal na názov receptu.

Jurské mäso so zemiakmi v šupke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • bravčové mäso, najlepšie kilo pliecka
  • cibuľu
  • zemiaky v šupke
  • rascu
  • bravčovú masť
  • mleté čierne korenie
  • trochu soli




Postup:

Najprv si pliecko umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, posypeme čiernym korením a rascou. Potom si v panvici na masti do zlatista orestujeme cibuľu a pridáme k nej mäso. Dusíme ho tak dlho, až je úplne mäkké a rozpadáva sa. Medzitým si uvaríme zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich nakrájame na plátky, osolíme a na masle opekáme na panvičke. Mäso môžeme podávať aj s čerstvým zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Zajtra si pripravíme morskú šťuku s fazuľovo kukuricovým šalátom.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame