Čo by ste povedali na tvarohovo-makovú tortu. Ochutnala ju aj Viera Horáková, recept ponúka Zdenka Márošiová.
Zdravá tvarohovo-maková torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na korpus budete potrebovať:
- 1 šálku datlí
- 1 šálku mletého maku
- 2 šálky ovsených vločiek
- trocha medu, alebo javorový sirup
Na krém potrebujete:
- 250 gramov jemného tvarohu
- 250 gramov mascarpone
- ovocie podľa chuti
- med
- jahodový sirup
Postup:
Rozmixované datle zmiešame s medom, makom a vločkami. Hmotu zatlačíme do tortovej formy a dáme do chladničky. Tvaroh a mascarpone vymiešame a pridáme ovocie. Masu natrieme na korpus, ozdobíme ovocím a posypeme makom.
Autor: Viera Horáková