Bravčový, teľací, kurací, parížsky, viedenský, alebo cíferský? Na aký rezeň máte chuť? Ak na ten posledne menovaný, počúvajte nás aj ďalej. Recept si zapísala Viera Horáková, varešku drží v ruke Zdenka Márošiová.
Cíferské rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- bravčové stehno, alebo karé
- šunku
- plátkový syr
- šampiňóny
- soľ
- korenie
- olej
- cibuľu
- smotanu na šľahanie
Postup:
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme a rýchlo opražíme na oleji.
Vo výpeku opražíme cibuľu, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a podusíme.
Do pekáča dáme cibuľu a šampiňóny, na ne poukladáme rezne, na ne šunku a syr a všetko zalejeme smotanou na šľahanie. Pečieme pokiaľ mäso nezmäkne.
Zajtra si pripravíme zapekanú krkovičku.