Slonie slzy

Slonie slzy

Pri názvoch zákuskov sa medze fantázii nekladú. Využívame rôzne podobenstvá, geografiu, rastlinnú aj živočíšnu ríšu. A tak pečieme zákusky ako Londýnske rezy, Ježkovu tortu, Metrový koláč, Krvavé srdce aj Lenivú ženu. Aj dnešný recept na sladkú pochúťku sa ujal pod názvom, ktorý povzbudzuje našu fantáziu a nabáda vydať sa na cestu do Zoologickej záhrady. Ale my si to radšej namierime do kuchyne, kde sa Hana Michalčíková opýtala Kataríny Anny Gašparíkovej z Klátovej Novej Vsi, aký recept bude mať dnes ráno „zelenú“?

Slonie slzy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 4 dag orechov
  • 4 dag kakaa
  • dve lyžice polohrubej múky
  • trochu prášku do pečiva – na špic noža


Postup:

Bielky si vyšľaháme zvlášť a pridávame postupne po jednom žĺtku. Potom pridáme orechy, kakao, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame cesto a dáme piecť. Pečieme 20-25 minút na 180 stupňov. Keď je koláč upečený, po dĺžke vložíme okrúhly valček, aby sa nám cesto nezlomilo a vyformovalo. Cesto preložíme, valček vyberieme, na cesto natrieme plnku. Tú si pripravíme z 15dag mletých orechov, ktoré zalejeme piatimi lyžicami horúceho mlieka a necháme vychladnúť. Miešame ich, až kým neobelejú. Primiešame 25 dag masla, dva balíčky vanilínového cukru a tri lyžice práškového cukru. Na plnku dáme banán a cesto preložíme. Polejeme čokoládou a ozdobíme.  

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame