Rajčinovo-papriková nátierka

Rajčinovo-papriková nátierka

Nátierky si v domácnostiach držali vždy obľúbené miesto. Boli poruke zakaždým, keď nás postihol nepredvídateľný hlad a aj malá chuťovka už mohla byť riešením. No a práve to je priestor pre chutnú nátierku. V niektorých rodinách sú také, ktoré sa tešia obľube celé roky, ba aj desaťročia. Platí to aj v rodine Kataríny Anny Gašparíkovej z Klátovej Novej Vsi v okrese Partizánske, o čom sa presvedčila aj Hana Michalčíková.

Rajčinovo-papriková nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • pol kilogramu cibule
  • dva kilogramy červenej papriky
  • dva kilogramy červených rajčín
  • feferónky podľa chuti - 10 až 12 kusov
  • Pridáme ešte jedno biele vrecko nakladača na zaváranie
  • jeden horčicový pohár octu
  • jeden horčicový pohár oleja
  • 20 dag cukru


Postup:

Nátierku si pripravíme tak, že všetko umyjeme, očistíme, pokrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Keď to máme pomleté, pridáme Deko, horčicový pohár octu, horčicový pohár oleja a 20 dag cukru. Varíme približne 45 minút, môžeme aj dlhšie, podľa hustoty pretlaku. Dávame do pohárov a necháme v deke vychladnúť. Sterilizovať netreba, vydrží aj dva roky.
Ani zajtra nedáme obdobiu neskorého leta pokoj a naučíme sa pripravovať: Zaváranú cviklu po domácky.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame