Šaláty mali odjakživa miesto v slovenskej kuchyni. Či už ako chutné zeleninové prílohy, alebo výdatnejšie, ktoré nechýbali na stole ani vo sviatočných dňoch. Šalát, ktorý vám dnes ponúkneme je niekde medzitým. Pripravuje sa z nenáročných a dostupných domácich surovín a jeho prípravu zvládne každá gazdinka. Aspoň takú garanciu dala Katarína Anna Gašparová z Klátovej Novej Vsi Hane Michalčíkovej.
Zemiakovo-kapustový šalát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- dva kilogramy zemiakov uvarených v šupke
- pol kilogramu hlávkovej kapusty
- štyri červené papriky
- štyri cibule
Postup:
Hlávkovú kapustu a cibule si uvaríme v šupke, kapustu si nakrájame na rezančeky, aj červenú papriku a cibule. Pripravíme si nálev: jeden deciliter octu, 15 Dg kryštálového cukru, jeden a pol decilitra oleja a jedna lyžica nakladača – Deka. Zo všetkých ingrediencií si uvaríme nálev a scedíme ho. Necháme dobre vychladnúť. Keď je vychladnutý zalejeme ním uvarené zemiaky s kapustou, paprikou a cibuľou. Necháme odstáť, aby nálev vsiakol a môžeme konzumovať.
Zajtra si pripravíme Paprikovú pomazánku- pikant.