Šéfkuchár Peter Varga zo Senca varil v Írsku aj pre rôzne známe osobnosti. Jeden recept z tohto súdka pre nás vybral aj dnes. Zaznamenal ho Michal Herceg.
Šalát s kačacími prsiami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- kačacie prsia
- 3 hrste rukoly
- jedna žltá paprika
- hrsť vlašských orechov
- polovica granátového jablka
- šťava z jednej limetky
- rokfort podľa chuti
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- olivový olej
Postup:
Na veľký tanier naukladajte rukolu, na jemno narezanú žltú papriku, opečené vlašské orechy, zrniečka granátového jablka, rokfort a dochuťte olejom, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Kačacie prsia ochuťte korením a soľou a restujte na rozpálenej panvici kožou dole a bez tuku asi 8 minút, keď je koža chrumkavá prsia obráťte a restujte ešte asi 4 minúty. Vyberte ich na tanier a chvíľu nechajte odpočívať. Narežte ich na tenké plátky a uložte na šalát. Na záver ešte k šalátu pridajte olivový olej a šťavu z jednej limetky.