Šalát s kačacími prsiami

Šalát s kačacími prsiami

Šéfkuchár Peter Varga zo Senca varil v Írsku aj pre rôzne známe osobnosti. Jeden recept z tohto súdka pre nás vybral aj dnes. Zaznamenal ho Michal Herceg.

Šalát s kačacími prsiami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • kačacie prsia
  • 3 hrste rukoly
  • jedna žltá paprika
  • hrsť vlašských orechov
  • polovica granátového jablka
  • šťava z jednej limetky
  • rokfort podľa chuti
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • olivový olej


Postup:

Na veľký tanier naukladajte rukolu, na jemno narezanú žltú papriku, opečené vlašské orechy, zrniečka granátového jablka, rokfort a dochuťte olejom, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Kačacie prsia ochuťte korením a soľou a restujte na rozpálenej panvici kožou dole a bez tuku asi 8 minút, keď je koža chrumkavá prsia obráťte a restujte ešte asi 4 minúty. Vyberte ich na tanier a chvíľu nechajte odpočívať. Narežte ich na tenké plátky a uložte na šalát. Na záver ešte k šalátu pridajte olivový olej a šťavu z jednej limetky.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame