Tento týždeň varí Michal Herceg so šéfkuchárom Petrom Vargom, ktorého poznajú jedáci od Dublinu po Senec.
Thajská kokosová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1 PL kokosového oleja
- 1 PL červenej kari pasty
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 cm kúsok zázvora
- čierne korenie
- 1 PL sójovej omáčky alebo rybacej omáčky
- chilli paprička
- 2 mrkvy
- 1/2 brokolice
- 400 g kuracích pŕs nakrájaných na rezančeky
- 500 ml kokosového mlieka
- 1 l vývaru
- na ozdobenie: vňať koriandra, chilli paprička, mladá cibuľka
Postup:
Na troche kokosového oleja opečieme kúsky kuracích pŕs s čiernym korením, odložíme bokom. Pridáme zvyšný kokosový olej, na ktorom opečieme nadrobno posekanú cibuľu, pretlačený cesnak a postrúhaný zázvor. Primiešame červenú kari pastu. Mrkvu nakrájame na prúžky, brokolicu rozdelíme na ružičky a pridáme do hrnca, zľahka orestujeme. Pridáme opečené kuracie prsia, sójovú omáčku. Zalejeme vývarom a kokosovým mliekom, necháme zovrieť, povaríme ešte 3-4 minúty a môžeme servírovať.