Zelerový krém s jablkami

Zelerový krém s jablkami

Šéfkuchár Peter Varga zo Senca varil pätnásť rokov v írskom Dubline a to aj pre rôzne známe osobnosti. Michal Herceg sa ho opýtal, či dokáže zo svojho množstva receptov vybrať také, ktoré by sme si mohli pripraviť aj doma.

Zelerový krém s jablkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1 buľvu klasického zeleru
  • 2 menšie zemiaky
  • 1 jablko
  • 1 cibuľu
  • kúsok slaniny
  • lyžicu masla
  • olivový olej extra virgin
  • 250 ml sladkej smotany
  • pažitku, čerstvo mleté čierne korenie a soľ

 Postup:

Očistený zeler a zemiaky nakrájajte na kocky. Jablko tiež, ale zbytočne sa nezaťažujte jeho lúpaním. Na olivovom oleji osmažte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte zeler, zemiaky a jablko a chvíľu restujte. Osoľte a okoreňte, zalejte vodou a varte, kým nebude zeler mäkký. Polievku rozmixujte do hladkého krému, pridajte smotanu a lyžicu masla na zjemnenie. Krém môžete v miske dozdobiť plátkami opečenej slaniny, trochou pažitky a smotany. Ak sa rozhodnete krém podávať s pečivom, bude to výdatné a sýte jedlo.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame