Nutričná poradkyňa a spoluautorka knihy o jedlách nezaťažujúcich tráviaci trakt - Janka Trebulová má dnešný recept na „Fantastický wrap, teda tortilu – takpovediac v malíčku. A prečo? To prezradila svojej asistentke v kuchyni - Janke Bleyovej.
Wrap s kuracim mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 150 gramov kuracích prsíčok
- kukuričné lupienky
- mletú červenú papriku
- soľ
- mleté čierne korenie
- med
- kečup alebo barbecue omáčku
- čili
- pomazánkové maslo
- ľadový šalát
- rukolu, alebo baby špenát
- jarnú cibuľku, alebo šalotku
- väčšiu paradajku
- 2 kusy plátkového syra
- 1- 2 ks wrapy (tortily)
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, posolíme ich, pridáme čierne korenie, prípadne podľa chuti môžeme dať aj grilovacie korenie. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Rozdrvíme kukuričné lupienky a pridáme do nich červenú mletú papriku a čili podľa chuti. V tejto zmesi obalíme ochutené kuracie kúsky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zmiešame med s kečupom, alebo barbecue omáčkou, môžeme ešte pridať čili a polejeme kuracie kúsky. Pečieme na 200 stupňoch asi 20-25 minút. Medzitým si pripravíme wrap (tortilu). Wrap potrieme pomazánkovým maslom, pokvapkáme trochou kečupu a dobre rozotrieme. Na takto natretý wrap poukladáme kúsky šalátu, rukoly, prípadne baby špenátu, pokrájanú cibuľku a paradajku. To dáme na upečené mäso a prekryjeme plátkami syru. Tortilu stočíme a dáme ešte na chvíľu zapiecť do „toustovača...“
A čo je na tomto jedle zdraviu prospešné?
Viacerí z nás majú radi mäso na rôzne spôsoby a toto je jeden z tých jednoduchých, rýchlych, chutných a hlavne s mnohými variáciami. Hydinové mäso je nielen bohatým zdrojom bielkovín, ale má tú výhodu, že je chudé a ľahko stráviteľné. Okrem kuracieho môžete takto pripraviť aj morčacie mäso, chudé bravčové, alebo aj teľacie. A keďže sa fantázii medze nekladú - môžete použiť aj lososa, alebo inú tepelne upravenú rybu. No a pre vegetariánov viete takýto úžasný wrap pripraviť z tofu syra, alebo iného vegánskeho produktu. Okrem pomazánkového masla a kečupu môžete použiť rôzne omáčky, tiež rôznu zeleninu. No a zakaždým budete mať iné chutné jedlo na obed, alebo večeru.