Šéfkuchárom v Kulináriu tento týždeň je Tibor Roman, odborník na sociálnu prácu, okrem iného aj znalec, predajca a hodnotiteľ vína a tiež milovník Chorvátska. Kým nám prezradí ďalší recept typický pre túto krajinu, Bibiana Ondrejková nám dá aj tip na návštevu očarujúceho mesta.
Chorvátske špeciality - Tepenáda z čiernych olív Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si dnešný recept:
Tepenáda z čiernych olív – je to jednoduché.
6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT
Potrebujete:
• 200 g čiernych olív
• 5 ančovičiek. Môžete pridať aj kapary.
• 100 ml olivového oleja
• mleté čierne korenie
Postup:
Suroviny rozmixujte na hustú kašu. Podávajte s čerstvým chlebom, najlepšie s domácim.