Tento týždeň sme už pripravovali jedlá zo zeleniny aj z kuracieho mäsa. Čo tak opiecť si bravčovú panenku s pečenými zemiakmi? Viera Horáková ju pripravovala s Luciou Šimoňákovou.
Bravčová panenka s pečenými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- bravčovú panenku
- tvrdý syr
- pažítku
- vegetové listy
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
- chilli korenie
Postup:
Panenku si očistíme, osolíme, okoreníme a na oleji opečieme asi 15-30 minút.
Na pečené zemiaky potrebujete:
- olivový olej
- soľ
- korenie
- nastrúhaný tvrdý syr
Zemiaky rozkrojíme, dáme na papier na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 40 minút pri teplote 200 stupňov.
Ku koncu pridáme nastrúhaný tvrdý syr, nakrájané vegetové listy a pažítku.
Zajtra vám ponúkneme recept na zapekané šampiňóny.