Bravčová panenka s pečenými zemiakmi

Bravčová panenka s pečenými zemiakmi

Tento týždeň sme už pripravovali jedlá zo zeleniny aj z kuracieho mäsa. Čo tak opiecť si bravčovú panenku s pečenými zemiakmi? Viera Horáková ju pripravovala s Luciou Šimoňákovou.

Bravčová panenka s pečenými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujete:

  • bravčovú panenku
  • tvrdý syr
  • pažítku
  • vegetové listy
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • soľ
  • chilli korenie


Postup:

Panenku si očistíme, osolíme, okoreníme a na oleji opečieme asi 15-30 minút.

Na pečené zemiaky potrebujete:

  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • nastrúhaný tvrdý syr


Zemiaky rozkrojíme, dáme na papier na pečenie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 40 minút pri teplote 200 stupňov.
Ku koncu pridáme nastrúhaný tvrdý syr, nakrájané vegetové listy a pažítku.
Zajtra vám ponúkneme recept na zapekané šampiňóny.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame