Sú ľudia, ktorí radi varia, sú však aj takí, pre ktorých je varenie strata času a preto využívajú reštaurácie, či donášku jedla. Ak patríte medzi gurmánov, ktorí sa radi inšpirujú novými receptami, ste správne naladení. My vám teraz ponúkneme recept na špíz z kuracieho mäsa s hokaido tekvicou. Viera Horáková ho pripravovala s Luciou Šimoňákovou.
Špíz z kuracieho mäsa s tekvicou hokaido Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- tekvicu hokaido
- kuracie prsia
- slaninu
- cibuľu
- väčšie hnedé šampiňóny
- olivový olej
- kari korenie
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Všetky suroviny si pokrájame na kocky, cibuľu aj šampiňóny rozkrojíme na 4 časti a postupne napichávame na špajdle. Osolíme, okoreníme a položíme na papier na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 1 hodinu pri 200 stupňoch.
Zajtra si pripravíme bravčovú panenku s opečenými zemiakmi.