Po celý tento týždeň pripravujeme pomerne netradičné jedlá, ktoré si možno nájdu miesto vo vašich jedálnych lístkoch. Lokše sa väčšine z nás spájajú s pečenou husou či kačicou. Viera Horáková s Luciou Šimoňákovou pripravovali trhané lokše s kuracím mäsom.
Trhané lokše s kuracím mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- kuracie prsia
- tvrdý syr
- soľ
- čierne korenie
- bravčovú masť
- lokše
Postup:
Kuracie prsia nakrájajte na plátky, alebo na menšie kocky, pridajte soľ, korenie a na masti všetko rýchlo opečte. Pridajte lokše, ktoré natrhajte a ešte trocha opečte, kým mäso nezmäkne. Na záver pridajte nastrúhaný syr.
Na prípravu dressingu potrebujete kari korenie, majonézu a kyslú smotanu. Všetko dobre zmiešajte a pokvapkajte mäsko s lokšami.
Zajtra si spolu pripravíme špíz s kuracích pŕs s hokaido tekvicou.