Červená šošovica s kokosovým mliekom

Červená šošovica s kokosovým mliekom

Naše mamy a staré mamy bežne pripravovali na obed rôzne prívarky zo strukovín. Dnes sa ich mnohí obávajú, pretože spôsobujú aj rôzne tráviace ťažkosti. Recept, ktorý Vám teraz ponúkne Beáta Repíková s Michaelou Makovínyovou spestrí Váš jedálny lístok. Dodá nám však energiu?

Červená šošovica s kokosovým mliekom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1PL kokosového oleja – viac sa mi páči voda
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 menšia červená čili paprička
  • 250g lúpaných paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1 ČL kari korenia
  • 1 menší karfiol
  • 3 šálky zeleninového vývaru alebo vody, pozor nie z bujónu!
  • 2 šálky kokosového mlieka
  • morská soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý koriander


Príprava:

V hrnci si na kokosovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku spolu s čili papričkou. Následne pridáme pretlačený cesnak, zázvor, kari korenie a rascu. Pár minút smažíme aby sa uvoľnili všetky vône korenín. Potom do hrnca vylejeme lúpané a nakrájané paradajky, prisypeme šošovicu a zalejeme vodou. Pridáme na malé hlavičky nakrájaný karfiol a pokrievku čiastočne prikryjeme a na slabom plameni varíme približne 20 až 25 minút, občas premiešame. Keď šošovica a karfiol zmäknú, pridáme koksové mlieko a dochutíme soľou a korením. Povaríme spolu ešte 5 minút a odstavíme z ohňa. Môžeme podávať s hnedou BIO ryžou.


V nedeľu si v Kulinárium špeciál pripravíme Batátové gnocchi s brokolicou.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame