Naše mamy a staré mamy bežne pripravovali na obed rôzne prívarky zo strukovín. Dnes sa ich mnohí obávajú, pretože spôsobujú aj rôzne tráviace ťažkosti. Recept, ktorý Vám teraz ponúkne Beáta Repíková s Michaelou Makovínyovou spestrí Váš jedálny lístok. Dodá nám však energiu?
Červená šošovica s kokosovým mliekom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1 šálka červenej šošovice
- 1PL kokosového oleja – viac sa mi páči voda
- 1 menšia cibuľa
- 1 menšia červená čili paprička
- 250g lúpaných paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL kari korenia
- 1 menší karfiol
- 3 šálky zeleninového vývaru alebo vody, pozor nie z bujónu!
- 2 šálky kokosového mlieka
- morská soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý koriander
Príprava:
V hrnci si na kokosovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku spolu s čili papričkou. Následne pridáme pretlačený cesnak, zázvor, kari korenie a rascu. Pár minút smažíme aby sa uvoľnili všetky vône korenín. Potom do hrnca vylejeme lúpané a nakrájané paradajky, prisypeme šošovicu a zalejeme vodou. Pridáme na malé hlavičky nakrájaný karfiol a pokrievku čiastočne prikryjeme a na slabom plameni varíme približne 20 až 25 minút, občas premiešame. Keď šošovica a karfiol zmäknú, pridáme koksové mlieko a dochutíme soľou a korením. Povaríme spolu ešte 5 minút a odstavíme z ohňa. Môžeme podávať s hnedou BIO ryžou.
V nedeľu si v Kulinárium špeciál pripravíme Batátové gnocchi s brokolicou.