Viete si predstaviť, že by ste si pripravili plnenú papriku tak, že by ste ju naplnili zeleninou? Dnes si pripravíme obe alternatívy, aj plnenú papriku s mäsom. Budeme sa inšpirovať s Beátou Repíkovou a s Michaelou Makovínyovou. Čo nakúpime?
Plnená paprika Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 5 kusov bielej papriky
- 150 g hnedej ryže
- 600 g morčacieho mletého mäsa
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- himalájska soľ
- čierne korenie
- majorán
- mletá červená paprika – podľa chuti
Ak nie ste mäsožravci, tak miesto morčacieho mäsa je možné použiť brokolicu v spojení s inou zeleninou a tým papriky naplniť.
Omáčka:
- 600g paradajkový pretlak – bez prísad, nie v konzerve!
- 1 očistená cibuľa
- 1 bobkový list
- kokosový cukor, soľ a čierne korenie – podľa chuti
- 5 nastrúhaných zemiakov na zahustenie
- Tapioková múka zmiešaná s vodou na zahustenie
Príprava:
Ryžu si uvaríme podľa návodu na obale a po uvarení odložíme bokom, aby vychladla. Zatiaľ si očistíme papriky, pripravíme ich na plnenie. Mleté mäso a ryžu si zmiešame spolu s majoránom, mletou červenou paprikou, himalájskou soľou, mletým čiernym korením, cesnakom a následne zmesou plníme papriky. Zo zvyšnej zmesi tvoríme guľky.
V hrnci si opražíme paradajkový pretlak s kokosovým cukrom, premiešame a zalejeme vodou. Pridáme bobkový list, himalájsku soľ, čierne korenie a celú cibuľu. Naplnené papriky vložíme do hrnca a varíme, po 10 minútach pridáme aj guľky. Po hodine papriky aj guľky vyberieme a ideme zahustiť omáčku zemiakmi a tapiokovou múkou. Keď máme omáčku hotovú papriky vložíme späť, ak chcete môžete aj guličky, ale keďže tam nie je vajce zvyknú sa mi rozpadnúť, tak ich nechávam vonku.
TIP: ja som zvyknutá k plnenej paprike podávať dusené zemiaky
Zajtra podávame Červenú šošovicu s kokosovým mliekom.