Cestoviny a mäsové guľky je obľúbená kombinácia svetoznámeho šéfkuchára Gordona Ramseyho.
U nás sa mleté mäso formovalo iba ak na fašírky alebo čevabčiči. Tak si poďme dnes vyskúšať trochu inú kombináciu spolu s foodblogermi Soňou Žilčayovou a Marekom Trúchym, s ktorými na pikniku na ihrisku varila, či skôr chutnala, aj Tatiana Šušková.
Ak si pripravíte mäso a rezance vopred, samotná konečná fáza prípravy jedla je rýchla. Ideálne, ak čakáte návštevu a určite uspejete aj u detských hostí.
Cestoviny s mäsovými guľkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako si pripravíme toto chutné jedlo? Cestoviny taliatelle môžeme kúpiť v obchode. Komu sa chce, môže si ich pripraviť aj doma. A postup na prípravu mäsových guliek je takýto:
Potrebujeme: bravčové mäso, hovädzie mäso 1:1, cibuľu, cesnak, petržlen, 2 vajcia, strúhanku, soľ, čierne korenie, olivový olej.
Postup: Hovädzie a bravčové mäso zmiešame s nakrájanou cibuľou, cesnakom a vajcami. Postupne pridáme asi 4 polievkové lyžice strúhanky a dochutíme soľou a korením. Mäso necháme 30 minút odležať pri izbovej teplote. Po odležaní si vytvarujeme guľôčky, ktoré párkrát pleskneme o pracovnú dosku, aby sa nám nerozpadávali. Guľôčky dáme na rozpálený olej a opekáme, kým nemajú hnedú až tmavohnedú farbu a zmiernime plameň.
Na paradajkovú omáčku potrebujeme: 2 plechovky šúpaných a krájaných rajčín, cibuľu, cesnak, bazalku, petržlen, cukor, soľ, olivový olej, čierne korenie.
Postup: Na omáčku si dáme variť rajčinový pretlak, do ktorého pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a olej. Dochutíme čajovou lyžičkou soli, trochou cukru a čierneho korenia. Pridáme najemno pokrájané bylinky a povaríme pár minút. Omáčku potom prepasírujeme, alebo rozmixujeme.
A podávanie: na spodok taniera uložíme cestoviny, na ne dáme guľôčky a polejeme paradajkovou omáčkou. Jedlo dochutíme strúhaným syrom.
Zajtra nás čaká dezert v podobe lahodného vanilkového krému.