Gazdinky si ich najradšej pripravujú samé doma. My si však dnes pripravíme zdravšiu alternatívu mäsových fašírok a dokonca nebudeme potrebovať do nich ani vajíčka a olej. Zeleninové fašírky dnes pre vás pripravuje Beáta Repíková a Michaela Makovínyová. Čo môžeme povedať o našej ponuke?
Zeleninové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 2 stredne veľké zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 cuketa
- 1 ČL cesnakového prášku
- 1 ČL cibuľového prášku
- 1 ČL oregana
- 1 ČL mletej červenej papriky
Príprava:
Cuketu si nastrúhame a vložíme do bavlneného vrecúška a vytlačíme z nej prebytočnú vodu. Snažíme sa aby v cukine zostalo čo najmenej vody - záleží od toho doba pečenia fašírok. Zemiaky a mrkvu si očistíme a necháme udusiť v pare cca po dobu 15 až 20 minút. Udusenú zeleninu odložíme bokom a necháme vychladnúť. Rúru si predhrejeme na 180°C a veľký plech si vystelieme papierom na pečenie. Cuketu zbavenú vody si preložíme do misky a nastrúhame k nej zemiaky a mrkvu, pridáme cesnakový a cibuľový prášok, oregano a mletú papriku a všetko spolu poriadne premiešame. Z tejto zmesi budeme formovať približne osem fašírok, ktoré poukladáme na plech. Fašírky pečieme v rúre do zlatista po dobu 45 až 60 minút, v polovici pečenia fašírky obrátime na druhú stranu. Pred konzumáciou ich necháme vychladnúť cca po dobu 10 minút, kým nespevnejú.
Zajtra podávame Bryndové halušky so slaninkou, budú však bez slaninky a bryndze - čím ich nahradíme?