Dnes Vám pripravíme „Paprikáž krumpli“. Ulahodí najmä tým, ktorí si stále vymýšľajú nové recepty, aby zmiernili stravou svoje zdravotné problémy s vážnymi intoleranciami a zápalmi. V našej rozhlasovej kuchyni je dnes Beáta Repíková s Michaelou Makovínyovou.
Zdravý paprikáž krumpli Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 10 stredne veľkých zemiakov
- 2 biele papriky
- 1 väčšia cibuľa
- 2 ČL mletej červenej papriky
- 1 čerstvá čili paprička – voliteľné
- 1 ČL tapioky na zahustenie
- morská soľ
- čierne korenie podľa chuti
- voda
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno, papriku na pásiky. V hrnci si na vode opražíme cibuľku, keď bude sklovitá pridáme mletú červenú papriku - pozor aby nám nezhorkla, radšej uberieme plameň. Následne pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Ja podlievam tak aby bola voda, tak akurát v úrovni zemiakov. Varíme pokiaľ nie sú zemiaky na polovicu uvarené, ak ich už máme mäkké pridáme bielu papriku a nasekanú čili papričku. Všetko spolu povaríme pokiaľ nie sú zemiaky a paprika uvarené - mäkké. Tapioku si zmiešame s trochou vody a paprikáš zahustíme.
Zajtra v utorok podávame Zeleninové fašírky so zemiakov a cukety.