Zdravý "paprikáž krumpli"

Zdravý "paprikáž krumpli"

Dnes Vám pripravíme „Paprikáž krumpli“. Ulahodí najmä tým, ktorí si stále vymýšľajú nové recepty, aby zmiernili stravou svoje zdravotné problémy s vážnymi intoleranciami a zápalmi.  V našej rozhlasovej kuchyni je dnes Beáta Repíková s Michaelou Makovínyovou.

Zdravý paprikáž krumpli Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 10 stredne veľkých zemiakov
  • 2 biele papriky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 čerstvá čili paprička – voliteľné
  • 1 ČL tapioky na zahustenie
  • morská soľ
  • čierne korenie podľa chuti
  • voda


Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno, papriku na pásiky. V hrnci si na vode opražíme cibuľku, keď bude sklovitá pridáme mletú červenú papriku - pozor aby nám nezhorkla, radšej uberieme plameň. Následne pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Ja podlievam tak aby bola voda, tak akurát v úrovni zemiakov. Varíme pokiaľ nie sú zemiaky na polovicu uvarené, ak ich už máme mäkké pridáme bielu papriku a nasekanú čili papričku. Všetko spolu povaríme pokiaľ nie sú zemiaky a paprika uvarené - mäkké. Tapioku si zmiešame s trochou vody a paprikáš zahustíme.


Zajtra v utorok podávame Zeleninové fašírky so zemiakov a cukety.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame