Jogurtové dolky

Jogurtové dolky

Tento týždeň varíme a pečieme podľa manažérky Zuzany Tallovej z Bratislavy. Najradšej má jedlá, ktoré potrebujú len veľmi krátky čas na prípravu. Patria k nim aj lievance - napríklad ako teplé raňajky, dezert alebo ľahký obed. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.

Jogurtové dolky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • tri polievkové lyžice polohrubej múky
  • jeden veľký biely jogurt (375 gramov)  
  • jedno celé vajíčka
  • prášok do pečiva – pol čajovej lyžičky
  • olej
  • soľ
  • práškový cukor
  • smotanu na šľahanie
  • a lesné ovocie



Postup:

Múku, jogurt a vajíčko zmiešame spolu v jednej mise, pridáme prášok do pečiva, soľ a štipku práškového cukru. Dolky pečieme na panvici pre volské oká. Do každého otvoru vždy nalejeme trochu oleja, necháme rozpáliť a postupne dávame vždy jednu polievkovú lyžicu zmesi do každého otvoru, opečieme z obidvoch strán na slabom ohni, aby dolky neboli spálené, ale prepečené aj vnútri. K hotovým dolkám môžeme podávať horúce lesné, ovocie, šľahačku, alebo iba posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame