Tento týždeň varíme a pečieme podľa manažérky Zuzany Tallovej z Bratislavy. Najradšej má jedlá, ktoré potrebujú len veľmi krátky čas na prípravu. Patria k nim aj lievance - napríklad ako teplé raňajky, dezert alebo ľahký obed. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.
Jogurtové dolky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- tri polievkové lyžice polohrubej múky
- jeden veľký biely jogurt (375 gramov)
- jedno celé vajíčka
- prášok do pečiva – pol čajovej lyžičky
- olej
- soľ
- práškový cukor
- smotanu na šľahanie
- a lesné ovocie
Postup:
Múku, jogurt a vajíčko zmiešame spolu v jednej mise, pridáme prášok do pečiva, soľ a štipku práškového cukru. Dolky pečieme na panvici pre volské oká. Do každého otvoru vždy nalejeme trochu oleja, necháme rozpáliť a postupne dávame vždy jednu polievkovú lyžicu zmesi do každého otvoru, opečieme z obidvoch strán na slabom ohni, aby dolky neboli spálené, ale prepečené aj vnútri. K hotovým dolkám môžeme podávať horúce lesné, ovocie, šľahačku, alebo iba posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!