Tento týždeň sme v kuchyni Bratislavčanky Zuzany Tallovej. Miroslavovi Würflovi povedala, že pri príprave jedál používa len kvalitné suroviny. Také je aj králičie mäso, ktoré má jedinečnú chuť a obsahuje minimum tuku, cholesterolu a kalórií. Králičie mäso bolo dokonca označené Svetovou zdravotníckou organizáciou za najchudšie a jedno z najzdravších druhov mäsa. Práve preto bude mať hlavnú úlohu v dnešnom recepte.
Zajac v marináde Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- zajaca
- polovicu šálky oleja
- dve polievkové lyžice horčice
- štyri strúčiky cesnaku
- jednu polievkovú lyžicu sójovej omáčky
- soľ
- rascu
- vegetu
- mleté čierne korenie
- zemiaky - 2.5 kg
Postup:
Zajaca si rozporcujeme na menšie kusy, umyjeme a urobíme si marinádu. Polovicu šálky oleja, dve polievkové lyžice horčice, štyri strúčky cesnaku, polievkovú lyžicu sójovej omáčky, soľ, vegetu a mleté čierne korenie - všetko dáme do jednej nádoby, ktorá sa dá zavrieť. Do tejto marinády dáme jednotlivé kúsky zajaca, obalíme v marináde, aby všetky kúsky boli namočené a necháme namočené 24 hodín.
Na druhý deň jednotlivé kúsky zajaca opečieme na domácom grile alebo na panvici.
K zajacovi podávame pečené zemiaky, ktoré si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kolieska do hlbokého plechu. Osolíme, pridáme rascu a olej - a upečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme jogurtové dolky.