Zajac v marináde

Zajac v marináde

Tento týždeň sme v kuchyni Bratislavčanky Zuzany Tallovej. Miroslavovi Würflovi povedala, že pri príprave jedál používa len kvalitné suroviny. Také je aj králičie mäso, ktoré má jedinečnú chuť a obsahuje minimum tuku, cholesterolu a kalórií. Králičie mäso bolo dokonca označené Svetovou zdravotníckou organizáciou za najchudšie a jedno z najzdravších druhov mäsa.  Práve preto bude mať hlavnú úlohu v dnešnom recepte.

Zajac v marináde Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 

  • zajaca
  • polovicu šálky oleja
  • dve polievkové lyžice horčice
  • štyri strúčiky cesnaku 
  • jednu polievkovú lyžicu sójovej omáčky
  • soľ
  • rascu
  • vegetu
  • mleté čierne korenie
  • zemiaky - 2.5 kg


Postup:

Zajaca si rozporcujeme na menšie kusy, umyjeme a urobíme si marinádu. Polovicu šálky oleja, dve polievkové lyžice horčice, štyri strúčky cesnaku, polievkovú lyžicu sójovej omáčky, soľ, vegetu a mleté čierne korenie - všetko dáme do jednej nádoby, ktorá sa dá zavrieť. Do tejto marinády dáme jednotlivé kúsky zajaca, obalíme v marináde, aby všetky kúsky boli namočené a necháme namočené 24 hodín.
Na druhý deň jednotlivé kúsky zajaca opečieme na domácom grile alebo na panvici.
K zajacovi podávame pečené zemiaky, ktoré si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kolieska do hlbokého plechu. Osolíme, pridáme rascu a olej - a upečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Dobrú chuť!

Zajtra si pripravíme jogurtové dolky.    

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame