Viete variť zdravo a chutne? Tento týždeň nám svoje recepty predstavuje Bratislavčanka Zuzana Tallová. Pomerne často pripravuje pokrmy, kde sa striedajú mäso, syry, ryža, cestoviny a zelenina. Hovorí sa, že kráľovnou zeleniny je brokolica. Je v nej veľa bielkovín a vlákniny, obsahuje draslík, vápnik, vitamín C, vitamín A - a ďalšie minerálne látky ako horčík, betakarotén či luteín. Práve preto nechýba ani v dnešnom recepte. Ďalšie podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.
Brokolica s ovčím syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- jednu veľkú brokolicu
- štyri marhule ( aj zavárané)
- 200 gramov ovčieho syra
- 200 ml smotany na šľahanie
- mandľové lupienky
- chilli
- soľ
Postup:
Brokolicu očistíme, rozdelíme na malé ružičky a dáme päť minút variť v osolenej vode. Zlejeme a necháme odkvapkať. Marhule očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kôstky. Syr nadrobno nakrájame na malé kocky, pomiešame so smotanou a nahladko vymiešame.
Do vymastenej formy dáme brokolicu, marhule, osolíme a dochutíme trochou chilli.
Zalejeme smotanovou omáčkou, posypeme mandľovými lupienkami a v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia pečieme asi 25 minút a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme zajaca v marináde.