Tento týždeň varíme podľa receptov Zuzany Tallovej. Veľa cestuje, ako manažérka cestovného ruchu pozorne sleduje aj nové gastronomické trendy, ale v kuchyni ostáva verná klasickým pokrmom. Miroslavovi Würflovi povedala, že turistom v ich ubytovacom zariadení v Demänovej najviac chutí bravčové mäso na hrášku s tarhoňou - a preto tento recept nechýba ani v dnešnej ponuke.
Bravčové mäso na hrášku s tarhoňou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- bravčové pliecko cca 750 gramov až 1kg
- cibuľa
- zelený hrášok čerstvý alebo mrazený
- tarhoňa
- soľ
- čierne korenie
- rasca
- olej
Postup:
Najprv si očistíme jednu veľkú cibuľu, nakrájame ju na kocky a orestujeme do zlatista. Potom si umyjeme bravčové pliecko, a nakrájame na malé kúsky. Pridáme do orestovanej cibule, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a pri stálom miešaní počkáme, kým bude mäso zatiahnuté - zalejeme vriacou vodou a necháme dusiť. Kým sa nám mäso dusí, pripravíme si tarhoňu.
Tarhoňu dáme do hrnca a za stáleho miešania ju na sucho orestujeme do hneda, pridáme dve polievkové lyžice oleja a pomiešame. Orestovanú tarhoňu zalejeme vriacou vodou, v pomere 2 šálky tarhone - 3 šálky vriacej vody. Osolíme, necháme zovrieť a tarhoňu varíme ešte 15 minút tak, aby nebola rozvarená.
Ochutnáme mäso, ak je už mäkké pridáme k nemu zelený hrášok, počkáme kým bude mäkký, ak je potrebné dochutíme ešte soľou a podávame.
Zajtra sa môžeme tešiť na brokolicu s ovčím syrom.