Ľahké a letné nátierky dobre zasýtia, dajú sa vyrábať zo zdravých a sezónnych surovín, ich príprava je v zásade jednoduchá a technologické postupy zvládne v kuchyni aj ten najväčší „nešika“ či lenivec... A navyše vynikajúco chutia.
Tak prečo si kupovať v obchodoch všakovaké drahé a upravované nátierky, keď nám záhrada, či trh ponúkajú množstvo možností na prípravu jedla, ktoré môže slúžiť ako predjedlo, v letných dňoch dokonca ako hlavné jedlo... So Soňou Žilčayovou z foodblogu Masoplanet na pikniku na ihrisku dnes s Tatianou Šuškovou vyberáme do nášho Kulinária recept na cviklovú nátierku:
Cviklová nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
A ako si pripravíme zdravú letnú cviklovú nátierku? Na noc namočíme cícer, ktorý na druhý deň varíme dovtedy, pokiaľ ho nevieme roztlačiť v prstoch. Celú cviklu, ktorú uvaríme alebo upečieme, ošúpeme. Cviklu a cícer spolu rozmixujeme, pridáme soľ, maslo, korenie a bylinky podľa chuti. Zachladíme v chladničke a podávame s čerstvým chlebom, či pečivom.
Zajtra vám Tatiana Šušková ponúkne recept na hlavné jedlo v podobe cestovín s mäsovými guľkami a paradajkovou omáčkou.