Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne manažérky v oblasti cestovného ruchu Zuzany Tallovej. Žije v Bratislave a keďže je pracovne veľmi vyťažená, tak sa snaží pripraviť jedlo pre manžela a syna nielen chutne, ale aj rýchlo. Miroslavovi Würflovi najprv prezradila, že taký bude aj dnešný recept. Základ tvorí zelenina a batáty, teda sladké zemiaky, ktoré pri príprave jedál používajú aj kuchári na celom svete.
Zapečené batáty s cviklou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- batáty dva kusy
- štyri cvikle
- jednu cuketu
- nastrúhanú mozzarelu
- olivový olej
- slnečnicové semiačka
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Najprv si umyjeme a očistíme batáty, nakrájame ich na kolieska a poukladáme do hlbokého plechu. To isté urobíme aj s cviklou a cuketou. Všetko osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a posypeme slnečnicovými semiačkami. Túto zmes pečieme v rúre približne 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Tesne pred dokončením ju posypeme postrúhaným syrom a necháme ešte na jednu minútu zapiecť, aby bola cvikla chrumkavá. Ako prílohu podávame čerstvý zeleninový šalát. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme bravčové mäso na hrášku s tarhoňou.