Zapečené batáty s cviklou

Zapečené batáty s cviklou

Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne manažérky v oblasti cestovného ruchu Zuzany Tallovej. Žije v Bratislave a keďže je pracovne veľmi vyťažená, tak sa snaží pripraviť jedlo pre manžela a syna nielen chutne, ale aj rýchlo. Miroslavovi Würflovi najprv prezradila, že taký bude aj dnešný recept. Základ tvorí zelenina a batáty, teda sladké zemiaky, ktoré pri príprave jedál používajú aj kuchári na celom svete.

Zapečené batáty s cviklou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 
 

  • batáty dva kusy 
  • štyri cvikle
  • jednu cuketu
  • nastrúhanú mozzarelu
  • olivový olej
  • slnečnicové semiačka
  • mleté čierne korenie
  • soľ


Postup:

Najprv si umyjeme a očistíme batáty, nakrájame ich na kolieska a poukladáme do hlbokého plechu. To isté urobíme aj s cviklou a cuketou. Všetko osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a posypeme slnečnicovými semiačkami. Túto zmes pečieme v rúre približne 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Tesne pred dokončením ju posypeme postrúhaným syrom a necháme ešte na jednu minútu zapiecť, aby bola cvikla chrumkavá. Ako prílohu podávame čerstvý zeleninový šalát. Dobrú chuť!

Zajtra si pripravíme bravčové mäso na hrášku s tarhoňou. 

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame