Akým dezertom dávate prednosť? Niekto má rád kysnuté koláče, niekto zmrzlinový pohár, ale letu pristanú dezerty ovocné.
Sypaný jablkový koláč pripravovala Viera Horáková s Dášou Kotírovou.
Sypaný jablkový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1 šálku detskej krupice
- 1 šálku hladkej múky
- 1 šálku práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 maslo
- kilo jabĺk
- škoricový cukor
- vanilkový cukor
- citrónovú kôru
Postup:
Plech na pečenie potrieme maslom a posypeme polohrubou múkou.
Sypké ingrediencie si spojíme a dobre premiešame. Zmes si rozdelíme na 3 časti.
Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme vanilkový a škoricový cukor Zamiešame a rozdelíme na 2 polovice. Na plechu všetko navrstvíme, na poslednú vrstvu nakrájame maslo.
Pri 180 tich stupňoch pečieme 40 minút.
Autor: Viera Horáková