Tradičná sviečková

Tradičná sviečková

Sú jedlá, ktoré sú všeobecne obľúbené a sviečková k nim určite patrí. V Čechách je na prvej priečke, ale nepohrdneme ňou ani v našom kulináriu. Viera Horáková ju pripravovala spolu s Dášou Kotírovou.

Tradičná sviečková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme:

  • Hovädzie zadné
  • oravskú slaninku
  • vývar na podliatie
  • smotanu na šľahanie
  • plnotučné mlieko
  • soľ
  • korenie
  • mrkvu
  • petržlen
  • zeler
  • cibuľu
  • masť, alebo olej
  • citrón
  • krištáľový cukor


Postup:

Mäso si prešpikujeme slaninou. Osolíme ho a okoreníme a prudko ho opečieme z oboch strán.
Zeleninu aj cibuľu si nakrájame a rozvrstvíme ju na plechu, ktorý sme potreli masťou a naň položíme mäso. Podlejeme vývarom a pečieme do mäkka.
V hrnci necháme rozpustiť cukor a pridáme upečenú zeleninu aj s výpekom. Pridáme citrón a korenie. Všetko spolu rozmixujeme.
Na záver pridáme smotanu a podľa potreby aj mlieko.
Do pripravenej omáčky pridáme na plátky nakrájané mäso a ešte trocha povaríme.
Zajtra si pripravíme guláš z daniela.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame