Keksíky z kešu

Keksíky z kešu

Aj vy si pri varení občas kladiete otázku, či to, čo budete jesť - nielen chutí, ale či je to aj zdravé? Našťastie, nutričná poradkyňa Janka Trebulová k receptom v našom kulináriu, vždy pridáva aj zopár informácií o zdraviu - prospešných surovinách, ktoré dávame do jedál. Výnimkou nebude ani dnešný recept. Pokračuje Janka Bleyová.

Keksíky z kešu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aké suroviny potrebujete na „Cookies z kešu masla posypaného  karamelizovanými kešu orechami:

  • jeden a pol šálky ovsených vločiek
  • pol šálky sušených ďatlí
  • 3 banány
  • jedno vajíčko
  • jeden vaječný bielok
  • 4 polievkové lyžice kešu masla
  • jednu čajovú lyžičku jedlej sódy
  • čajovú lyžičku mletej škorice
  • čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • Pol šálky nahrubo posekaných kešu orechov
  • 2 polievkové lyžice medu, alebo javorového sirupu
  • jeden a pol čajovej lyžičky mletej škorice


Postup:

Najprv si pripravíme posýpku. Na panvici nasucho opečieme kešu orechy, približne 3 minúty. Pridáme mletú škoricu, med a miešame ešte pár sekúnd, pričom dávame pozor, aby nám to neprihorelo. Orechy ihneď odstránime z panvice a premiestnime ich do menšej misky. Potom si pripravíme cesto na cookies. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. V jednej miske zmiešame pomleté ovsené vločky na múku, škoricu a jedlú sódu. V mixéri si vymixujeme do hladka banány, vajce, bielko, sušené datle a vanilkový extrakt. Túto zmes  vylejeme k vločkám a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame kešu maslo. Na plech vždy pridáme 1 lyžicu zmesi a posypeme  karamelizovanými orechmi. Pečieme 15-20 minút, dlhšie netreba, aby cookies neboli suché. Na plechu necháme vychladnúť.

V čom je táto sladkosť aj prospešná zdraviu?
Ovsené vločky plné vlákniny, podporia správne trávenie. Okrem toho sú bohaté na minerálne látky a vitamíny, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie nášho tela. Kešu mnohí poznáme a najčastejšie ho konzumujeme ako solené a pražené. V naturálnej verzii sú však pre naše telo veľmi prospešné. Svojím zložením udržujú zdravé srdce a cievy, pomáhajú s cukrovkou, podporujú imunitu a pomáhajú aj pri chudnutí.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame