Ľahké a letné

Ľahké a letné

K dobrému posedeniu nesmie chýbať dobré jedlo...

Týmto krédom sa riadili aj organizátori nedávneho pikniku na ihrisku v Bratislave, kde popri rôznych zaujímavých aktivitách návštevníci chutnali jedlá prispôsobené aj detským chutiam, aj ročnému obdobiu.
Z jedál, ktoré pripravili Marek Trúchy a Soňa Žilčayová, ktorých vášeň k jedlu priviedla k založeniu foodblogu MASO planet, sme si zostavili v našom Kulináriu tohto týždňové menu. Spolu s kuchármi ponúka Tatiana Šušková:

Ľahké a letné Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ponúkli sme vám jednoduchú prípravu letných studených polievok, ale pretože v našich končinách je neobyčajná skôr ovocná polievka, ponúkame recept na zaujímavé využitie čerešní v kuchyni.

Na čerešňovú polievku potrebujeme: 1 kg čerešní na 1l vody, škorica, kryštálový, cukor, voda, soľ
Postup: Čerešne si vykôstkujeme, umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme škoricu a na miernom ohni varíme do zmäknutia. Voda musí iba jemne prebublávať. Keď sa nám čerešne uvaria, polovicu z nich vyberieme a dáme bokom. Druhú polovicu rozmixujeme najemno s vodou, v ktorej sme ich varili. Podľa času a nálady môžeme rozmixovanú polievku prepasírovať. Do polievky pridáme cukor podľa chuti a sladkosti čerešní. Výsledná chuť má byť sladkokyslá a osviežujúca. Zriedime ju ešte so smotanou a odložené čerešne vrátime naspäť do hrnca. Dobre ju vychladíme a po dvoch hodinách v chladničke môžeme podávať.

Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame