Rybacia polievka

Rybacia polievka

Dnes zjeme podľa štatistík ročne 40 kg chleba, spotreba cukru na obyvateľa je 37 kg a vajec spotrebujeme každý 214 kusov ročne. Pokiaľ ide o deti, ktorým v tomto týždni varíme aj s Beátou Repíkovou a odborníčkou na výživu Dašou Ostertágovou, presné štatistiky na porovnanie nemáme. Ale práve tu je dôležité, čo tým najmenším navaríme, aby sa neskôr na uvedenej štatistike nepodieľali.

Polievka, ktorú teraz pripravíme môže byť aj, hlavným jedlom.

Rybacia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 60 g filé (alebo inej ryby), 10 g múky, 20 g hlávkovej kapusty, 10 g cibule, 10 g tuku, 6 dl vody, 3 lyžice vody, 1 lyžica múky na zátrepku, soľ, zelená vňať, citrónová šťava podľa chuti.   

Postup: filé umyjeme, s nadrobno pokrájanou mrkvou a kapustou varíme, v osolenej vode, do mäkka. Pridáme rascu, cibuľu, zátrepku, na ktorú potrebujeme trochu vody a múku a varíme 3 minúty. Filé vyberieme, pretrieme cez sito, vrátime do polievky, rozmixujeme, a opäť povaríme. Ochutíme s vňaťou a citrónovou šťavou.

Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame