Cestoviny s cuketovou omáčkou

Cestoviny s cuketovou omáčkou

Michaela Makovínyová, ktorá len nedávno ukončila strednú školu zameranú na gastronómiu, si zostavila sama liečebný program zameraný na intolerancie. Jeho základom je vyradenie problematických potravín z jedálnička, dodržiavanie rannej očisty - pitie citrónovej vody a zelerovej šťavy. Oveľa ťažšie je variť, keď máte rôzne intoleranci. Ale ide to a dnes spolu s Beátou Repíkovou ponúkneme Cestoviny s cuketovou omáčkou. Ako urobíme z cukety omáčku?

Cestoviny s cuketovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme : 

  • 1 cuketa
  • 2 červené papriky
  • 2 červené cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálky paradajkovej pasty 100% bez prísad
  • 2 ČL talianskych byliniek
  • čili podľa chuti
  • morská soľ podľa chuti


Postup:

Cestoviny uvaríme vo vriacej vode, podľa návodu na obale. Na panvici si na vode opražíme cibuľu do sklovita, následne pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájanú papriku, cuketu a paradajky. Zeleninu okoreníme talianskymi bylinkami, pridáme soľ, čili, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Keď máme zeleninu udusenú preložíme ju do mixéra a mixujeme do hladka. Pomixovanú zeleninu vylejeme späť na panvicu a pridaj paradajkovú pastu, chvíľku spolu povaríme. Hotovú omáčku pred podávaním vylejeme na cestoviny a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.

Zajtra  je v ponuke  pizza z kokosovej múky a sladkých zemiakov.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame