Tento týždeň varíme pre deti.
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste by mali chutiť každému. Aspoň tak to tvrdí odborníčka na školské stravovanie a výživy Daša Ostertágová. Rozpráva sa s ňou Beáta Repíková.
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 100 g teľacieho mäsa, 10 g cibule, 10g netučného syra, 20 g uvarenej ryže, 80 g kyslej kapusty, 2 dl mlieka, 10 g nátierky, soľ, olej.
Postup je nasledovný: Teľacie mäso odblaníme, pomelieme, pridáme cibuľu, uvarenú ryžu, postrúhaný syr, majorán a štipku soli. Pomiešame a tvarujeme z masy guľky. Potom dáme na plech kyslú kapustu, do nej poukladáme guľky, polejeme zátrepkou, do ktorej dáme mlieko a postrúhaný syr. Pečieme a podávame so zemiakmi.