Tento týždeň varíme pre deti, ale pochutia si aj dospelí.
Ako budete počuť, pór so pšenom, prípadne so špargľou, nielenže nasýti, ale je aj chutný. Dnešný zdravý obed nám uvaria Beáta Repíková s odborníčkou na výživu Dašou Ostertágovou.
Pšeno s pórom alebo so špargľou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 140 g póru, 3 dl vody, 2 lyžice pšena, 5 lyžíc vody, petržlen – zelenú vňať, 20 g tuku.
Postup: pór očistíme, dáme variť do horúcej vody so zelenou petržlenovou vňaťou – domäkka. Scedíme, roztlačíme, polejeme trochou rozpusteného tuku, maslom alebo olivovým olejom, podávame s duseným pšenom. Namiesto póru môžeme uvariť špargľu tak, že ju dobre očistíme a zviažeme. Pšeno preberieme, opláchneme, nasucho opražíme, podlejeme 2-násobným množstvom vody, vo vyhriatej rúre dusíme do mäkka.