Dnes vám Alena Gajdošová spolu s Michalom Hercegom ponúknu posledný recept z rodinnej kuchárskej knihy Komáromiovcov.
Kongo torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Kongo tortu budeme potrebovať:
Na cesto:
100 g mletých orieškov
50 g mletých vlašských orechov
150 g práškového cukru
5 vajíčok
1 balíček vanilkového cukru
postrúhanú kôru z jedného citróna
100 g postrúhanej čokolády
Na plnku:
400 ml šľahačkovej smotany
1 vanilkový cukor
Postup:
Oriešky a orechy vymiešame s práškovým cukrom, žĺtkami, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a čokoládou. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme s vyšším okrajom. Po upečení a vychladnutí cesto prekrojíme na tri časti. Plníme plnkou, ktorú pripravíme uvarením smotany s vanilkovým cukrom. Smotanu s cukrom prevaríme deň vopred a necháme 24 hodín stáť v chladničke. Vyšľaháme na hustý krém. Vrch torty zdobíme postrúhanou čokoládou alebo posypeme tenkými, nahrubo polámanými oplátkami.