Tento týždeň vám v Kulináriu ponúkame recepty z rýb. Na dnešnom tanieri kraľuje losos.
Lososové mäso je veľmi diétne, nízko energetické a aj preto mnohí odborníci práve lososa pokladajú za najzdravšiu rybu pre organizmus človeka. Tatarák z lososa nám dnes pripravia Beáta Repíková spolu s Lindou Deákovou zo SOŠ Farského v Bratislave.
Tatarák z lososa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny: 400 g filiet lososa, 130 g šalotky, 50 g olivového oleja extra virgin, 25 g dijonskej horčice, kôpor, soľ, biele mleté korenie, 1 ks limetka (10 porcií, 20 minút príprava)
Postup prípravy receptu:
1. Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový olej a dijonskú horčicu.
2. Osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pár kvapiek z limetovej šťavy.
3. Náš tip: Veľmi dobrou kombináciou je, ak sú dve tretiny mäsa surové a jedna tretina je zaúdená.