Špenátové halušky

Špenátové halušky

Tento týždeň vám ponúkame recepty vlasovej stylistky Janette Luknárovej z Rače. Už tradične sú na Zelený štvrtok obľúbené jedlá so špenátom, a ani dnešok nebude výnimkou. S majiteľkou kaderníckeho salónu sa rozprával Miroslav Würfl.

Špenátové halušky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na špenátové halušky budeme potrebovať: 

jeden mrazený špenát
300 gramov polohrubej múky 
100 gramov práškového cukru
pol čajovej lyžičky soli
2 vajcia
maslo
smotana na varenie
tavený syr

Postup:

Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou, vajíčkami a vytvoríme cesto, ktoré pretlačíme do hrnca s vriacou vodou cez sitko na halušky. Po siedmich minútach varenia  halušky scedíme, polejeme ich rozpusteným maslom a môžeme k nim naliať omáčku, napr. syrovú. Pripravíme si ju zmiešaním taveného syra, smotany na varenie a zmesi korenín. Dobrú chuť!

Zajtra si pripravíme rybu. Bude to morský vlk.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame