Tento týždeň vám ponúkame recepty vlasovej stylistky Janette Luknárovej z Rače. Už tradične sú na Zelený štvrtok obľúbené jedlá so špenátom, a ani dnešok nebude výnimkou. S majiteľkou kaderníckeho salónu sa rozprával Miroslav Würfl.
Špenátové halušky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na špenátové halušky budeme potrebovať:
jeden mrazený špenát
300 gramov polohrubej múky
100 gramov práškového cukru
pol čajovej lyžičky soli
2 vajcia
maslo
smotana na varenie
tavený syr
Postup:
Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou, vajíčkami a vytvoríme cesto, ktoré pretlačíme do hrnca s vriacou vodou cez sitko na halušky. Po siedmich minútach varenia halušky scedíme, polejeme ich rozpusteným maslom a môžeme k nim naliať omáčku, napr. syrovú. Pripravíme si ju zmiešaním taveného syra, smotany na varenie a zmesi korenín. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme rybu. Bude to morský vlk.