Napriek tomu, že dnes sa už v obchodoch dá kúpiť takmer všetko, a ani piecť nemusíte vedieť, domáce je predsa len domáce. Dôkazom je aj strúhaný tvarohový koláč. Viera Horáková ho s Ivetou Lazokovou ponúkajú ako sladkú bodku za nedeľným obedom.
Strúhaný tvarohový koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na strúhaný tvarohový koláč budeme potrebovať:
400 gramov hladkej múky
150 gramov práškového cukru
250 gramov stuženého tuku
1 balíček kypriaceho prášku
1 žĺtok
4 polievkové lyžice kakaa
Do plnky potrebujeme:
750 gramov jemného tvarohu
200 gramov práškového cukru
1 vanilkový cukor
citrónovú kôru
3 žĺtka
4 vaječné bielka
Postup:
Z týchto ingrediencií si vymiešame cesto, rozdelíme ho na polovicu a dáme zachladiť do chladničky. Medzi tým vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom, žĺtkami, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Do tejto masy jemne vmiešame vyšľahané bielka. Pripravíme si vymastený plech a polovicu cesta na hrubom strúhadle rovnomerne nastrúhame. Na to dáme tvarohovú plnku a druhú polovicu cesta na ňu nastrúhame. Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.