Dali by ste si dnes niečo sladké a chutné? Ak áno, vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s vlasovou stylistkou Janette Luknárovou.
Domáce šúľance
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na šúľance budete potrebovať tieto suroviny:
600 gramov zemiakov
300 gramov polohrubej múky
maslo
jedno vajce
makovú alebo orechovú posýpku
soľ
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke, očistíme a na jemno ich nastrúhame. Po vychladnutí k nim pridáme vajce, soľ, maslo a polohrubú múku. Všetko zmiešame a vypracujeme si cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi jeden a pol centimetra a nakrájame na tenšie pásiky, ktoré v rukách dopracujeme na šúľance. Varíme ich v slanej vode a po piatich minútach scedíme. Dochutíme ich makovou alebo orechovou posýpkou a môžeme servírovať. Dobrú chuť!