Bravčová roláda s vajíčkom

Bravčová roláda s vajíčkom

Ak obľubujete jedlá z mletého mäsa, možno vás inšpiruje dnešný recept. Viera Horáková pripravovala s Ivetou Lazokovou bravčovú roládu s vajíčkom.

Bravčová roláda s vajíčkom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na roládu s vajíčkom budete potrebovať:

pol kila mletého bravčového mäsa
soľ
korenie
petržlenovú vňať
2 menšie cibule
cesnak
1 surové vajíčko
4  uvarené vajíčka
1 polievkovú lyžicu strúhanky
jeden rožok

Postup:

Mleté mäso osolíme, okoreníme,  pridáme vajíčko  nasekanú petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Pridáme rožok, ktorý sme si predtým namočili vo vode. Pridáme nasekanú cibuľku, strúhanku a dobre premiešame. Z mäsa si vytvoríme placku, uložíme do nej vajíčka a zvinieme do rolády. Preložíme do vymastenej zapekacej misy, potrieme olejom, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre.

V nedeľu si upečieme strúhaný tvarohový koláč.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame