Ak obľubujete jedlá z mletého mäsa, možno vás inšpiruje dnešný recept. Viera Horáková pripravovala s Ivetou Lazokovou bravčovú roládu s vajíčkom.
Bravčová roláda s vajíčkom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na roládu s vajíčkom budete potrebovať:
pol kila mletého bravčového mäsa
soľ
korenie
petržlenovú vňať
2 menšie cibule
cesnak
1 surové vajíčko
4 uvarené vajíčka
1 polievkovú lyžicu strúhanky
jeden rožok
Postup:
Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko nasekanú petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Pridáme rožok, ktorý sme si predtým namočili vo vode. Pridáme nasekanú cibuľku, strúhanku a dobre premiešame. Z mäsa si vytvoríme placku, uložíme do nej vajíčka a zvinieme do rolády. Preložíme do vymastenej zapekacej misy, potrieme olejom, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre.
V nedeľu si upečieme strúhaný tvarohový koláč.