Napriek tomu, že pribúda ľudí, ktorí si jedlo objednávajú, stále je ešte dosť šikovných gazdiniek, ktoré uprednostňujú domácu kuchyňu a sami varia s láskou. Vedia odkiaľ suroviny pochádzajú a vedia, čo ten, ktorý pokrm obsahuje. A vedzte, že niekedy je príprava celkom jednoduchá. Zemiakovú pestrosť pripravovala Viera Horáková s Ivetou Lazokovou.
Zemiaková pestrosť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zemiakovú pestrosť budete potrebovať:
kilo zemiakov
3 väčšie cibule
6 plátkov bravčového karé
1 smotanu na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
tvrdý syr
Postup:
Zemiaky nakrájame na kolieska a cibuľu na mesiačiky. Pekáč si vymastíme a vrstvíme. Na osolené a okorenené zemiaky dáme cibuľu a na ňu poukladáme dochutené vyklepané mäso. Posypeme strúhaným syrom a zalejeme šľahačkou. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 45 minút.
Zajtra si pripravíme hovädzie mäso v paradajkovej omáčke.