Hovädzie v paradajkovej omáčke

Hovädzie v paradajkovej omáčke

Z vašich reakcií sa dozvedáme, že Kulinárium vám poskytuje množstvo inšpirácie. Z relácie zisťujete, ako variť, ale predovšetkým, čo uvariť. Veď zostaviť jedálny lístok tak, aby bol pestrý a aby sa jedlá neopakovali, nie je vôbec jednoduché. Dnes vám Viera Horáková s Ivetou Lazokovou ponúknu hovädzie mäso v paradajkovej omáčke so šťuchanými zemiakmi.

Hovädzie v paradajkovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu hovädzieho mäsa v paradajkovej omáčke budete potrebovať:

kilo hovädzieho zadného
1 väčšiu cibuľu
3 bobkové listy
čierne korenie
soľ

Na omáčku použijeme:


hovädzí vývar
paradajkový pretlak
hladkú múku
trocha krištáľového cukru
korenie
soľ

Postup:


Umyté mäso dáme do hrnca s vodou. Pridáme soľ, korenie aj väčšiu cibuľu prerezanú na polovicu. Spolu to varíme do mäkka. Na omáčku nakrájame cibuľu a opražíme ju do zlatista. Pridáme pretlak a približne 1 liter vývaru. Potom to rozmixujeme, pridáme bobkový list, korenie a necháme zovrieť. Podľa potreby zahustíme múkou a ochutíme cukrom a soľou.

Zajtra si pripravíme hríbový perkelt.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame