Z vašich reakcií sa dozvedáme, že Kulinárium vám poskytuje množstvo inšpirácie. Z relácie zisťujete, ako variť, ale predovšetkým, čo uvariť. Veď zostaviť jedálny lístok tak, aby bol pestrý a aby sa jedlá neopakovali, nie je vôbec jednoduché. Dnes vám Viera Horáková s Ivetou Lazokovou ponúknu hovädzie mäso v paradajkovej omáčke so šťuchanými zemiakmi.
Hovädzie v paradajkovej omáčke
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu hovädzieho mäsa v paradajkovej omáčke budete potrebovať:
kilo hovädzieho zadného
1 väčšiu cibuľu
3 bobkové listy
čierne korenie
soľ
Na omáčku použijeme:
hovädzí vývar
paradajkový pretlak
hladkú múku
trocha krištáľového cukru
korenie
soľ
Postup:
Umyté mäso dáme do hrnca s vodou. Pridáme soľ, korenie aj väčšiu cibuľu prerezanú na polovicu. Spolu to varíme do mäkka. Na omáčku nakrájame cibuľu a opražíme ju do zlatista. Pridáme pretlak a približne 1 liter vývaru. Potom to rozmixujeme, pridáme bobkový list, korenie a necháme zovrieť. Podľa potreby zahustíme múkou a ochutíme cukrom a soľou.
Zajtra si pripravíme hríbový perkelt.