Huby sú súčasťou mnohých jedál. Či už čerstvé, sušené alebo mrazené dodajú pokrmu lahodnú chuť. Viera Horáková s Ivetou Lazokovou vám teraz ponúknu recept na prípravu perkeltu, v ktorom nebudú chýbať.
Hríbový perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na prípravu hríbového perkeltu budeme potrebovať:
hríbycibuľu
olej
soľ
mleté čierne korenie
rascu
smotanu na varenie
mletú červenú papriku
Postup:
Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme hríby, osolíme a necháme chvíľu podusiť. Pridáme červenú papriku, mletú rascu, podlejeme vodou a povaríme. Na záver pridáme smotanu a necháme prevrieť. Ako prílohu podávame halušky, na ktoré budeme potrebovať polohrubú múku, vajíčko, soľ a studenú vodu. Vymiešame cesto, ktoré cez haluškovač pretlačíme do vriacej a osolenej vody
Zajtra budeme pripravovať lososa so zeleninovou prílohou.