Hríbový perkelt

Hríbový perkelt

Huby sú súčasťou mnohých jedál. Či už čerstvé, sušené alebo mrazené dodajú pokrmu lahodnú chuť. Viera Horáková s Ivetou Lazokovou vám teraz ponúknu recept na prípravu perkeltu, v ktorom nebudú chýbať.

Hríbový perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu hríbového perkeltu budeme potrebovať:

hríby
cibuľu
olej
soľ
mleté čierne korenie
rascu
smotanu na varenie
mletú červenú papriku

Postup:

Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme hríby, osolíme a necháme chvíľu podusiť. Pridáme červenú papriku, mletú rascu, podlejeme vodou a povaríme. Na záver pridáme smotanu a necháme prevrieť. Ako prílohu podávame halušky, na ktoré budeme potrebovať polohrubú múku, vajíčko, soľ a studenú vodu. Vymiešame cesto, ktoré cez haluškovač pretlačíme  do vriacej a osolenej vody

Zajtra budeme pripravovať lososa so zeleninovou prílohou.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame