Bravčová panenka s brokolicou

Bravčová panenka s brokolicou
Tento týždeň vám ponúkame recepty vlasovej stylistky Janette Luknárovej z bratislavskej mestskej časti Rača. Gurmáni tvrdia, že panenka je najdelikátnejším bravčovým rezom. Ide o sviečkovicu, ktorá má minimum tuku a vďaka správnej príprave dokáže byť šťavnatá a jemná. Navyše, jej príprava je extrémne rýchla. Preto nás neprekvapilo, že základ dnešného obedového menu tvorí práve bravčová panenka. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.

Bravčová panenka s brokolicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na bravčovú panenku s brokolicou budeme potrebovať: 

jednu bravčovú panenku
250 gramov brokolice
maslo
mlieko
vývar
obyčajné zemiaky
sladké zemiaky – teda batáty
čierne korenie
soľ

Postup:

Panenku najprv umyjeme, odblaníme, z oboch strán ju sprudka opečieme na panvici a vložíme ju do pekáča. Pridáme aj jemne sparenú brokolicu. Mäso dochutíme soľou a korením, podlejeme vývarom a necháme piecť asi 15 minút. Na zjemnenie môžeme pridať aj kúsok masla, ale nemusíme. Ako prílohu podávame batátové pyré. Zemiaky a batáty uvaríme v slanej vode, po uvarení zmiešame s maslom a mliekom. Dobrú chuť! 

Zajtra je Zelený štvrtok, tak si teda pripravíme špenátové halušky.
Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame