Bravčová panenka s brokolicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na bravčovú panenku s brokolicou budeme potrebovať:
jednu bravčovú panenku
250 gramov brokolice
maslo
mlieko
vývar
obyčajné zemiaky
sladké zemiaky – teda batáty
čierne korenie
soľ
Postup:
Panenku najprv umyjeme, odblaníme, z oboch strán ju sprudka opečieme na panvici a vložíme ju do pekáča. Pridáme aj jemne sparenú brokolicu. Mäso dochutíme soľou a korením, podlejeme vývarom a necháme piecť asi 15 minút. Na zjemnenie môžeme pridať aj kúsok masla, ale nemusíme. Ako prílohu podávame batátové pyré. Zemiaky a batáty uvaríme v slanej vode, po uvarení zmiešame s maslom a mliekom. Dobrú chuť!
Zajtra je Zelený štvrtok, tak si teda pripravíme špenátové halušky.
Autor: Miroslav Würfl